Sunday 6 July 2014

Το χρέος είναι απεχθές, και πρέπει να διαγραφεί.

Με αυτό το σκεπτικό, και με αποδείξεις, ξεκινώντας από ένα γενικό λογιστικό έλεγχο, με ορκωτούς λογιστές και ανεξάρτητη αρχή, με διαφάνεια μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να βρει σε ποιους χρωστάμε και τι ακριβώς, και για πιο λόγο. 

Να αποδείξει πως δημιουργήθηκαν τα χρέη, από ποιους και να κλείσει φυλακή όλους τους υπαίτιους της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. 

Από κει και πέρα, τι πρέπει να γίνει στο προκείμενο, για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα μεν, και να μπούμε σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και όχι στην ανάπτυξη της πλουτοκρατίας, ντόπιας και ξένης στις πλάτες των πολιτών της χώρας. 

Πρέπει να νομοθετηθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η απλή και κατανοητή από όλους θέση.

Η δημόσια περιουσία και ο εθνικός πλούτος ανήκει σε όλους τους πολίτες της χώρας και δεν είναι προς πώληση ή ενοικίαση. 

Θέλουμε νέο εργοστάσιο για τη ΔΕΗ; Να δανειστεί η ΔΕΗ και να κάνει τις υποδομές βάσει πλάνου για νέο εργοστάσιο. 

Θέλουμε εξόρυξη πετρελαίου; Να γίνει νομοθέτηση και τα πετρέλαια να είναι κρατικά και όχι χάρισμα σε οποιαδήποτε πετρελαϊκή εταιρία, ντόπια ή ξένη. 

Θέλουμε ανανέωση δικτύου ΟΣΕ; Να γίνει με δημόσιο ΟΣΕ και διαχείριση του δανείου που θα συνάψει από τον ίδιο τον οργανισμό. 

Θέλουμε αποχετεύσεις - υδροηλεκτρικά φράγματα - δίκτυο νερού; 

Για να πετύχουν αυτά τα απλά, το μόνο που χρειάζεται ειναι συμμετοχική δημοκρατία. 

Πριν γίνει οποιαδήποτε αγορά ή σύναψη δανείου, να παρουσιάζονται δημόσια οι μελέτες, και να αποφασίζουν οι πολίτες με δημοψήφισμα. 
Έτσι μπορεί να γίνει ανάπτυξη, και να αρχίσει η χώρα να βγαίνει από το καταστροφικό κύκλο χρεωκοπίας που οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφεραν από τη μεταπολίτευση ως τις μέρες μας. 

Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, είναι καιρός το πλούτο της να το πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες της χώρας και όχι μια μικρή ομάδα πλουτοκρατών προς εκμετάλλευση τους και οι πολίτες να είναι στην ανέχεια.

Με αγροτικά παντοπωλεία, με κοινωνικά ιατρεία, με κινήματα ειρήνης, με αντιρατσιστικά κινήματα και με σεβασμό στη διαφορετικότητα, με αλληλεγγύη με υπομονή και με κόπους και αγώνες, μαζί εμείς χτίζουμε τη χώρα. 

Δεν περιμένουμε σωτήρες, χορτάσαμε πια. 

Περιμένουμε τους εκπροσώπους μας, της Αριστεράς, να ενωθούν μαζί με μαζικά κινήματα και συνδικάτα και αγρότες και κλάδους που έχουν πληγεί και να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα, μακριά από τους εφιάλτες του μορφώματος που κυβερνάει τη χώρα με τη συμπαράσταση ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.