Thursday 7 August 2014

Συνολική πρόταση προς ΣΥΡΙΖΑ για ανάληψη κυβέρνησης

Αντί προλόγου.


Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, ξεκινώντας απλά προς χάριν ενός σημείου για να υπάρχει σημείο αναφοράς, από τη μεταπολίτευση, το μόνο που κάνανε είναι να ληστέψουν τα ταμία, να λεηλατήσουν τους συνεταιρισμούς, και να φτάσουμε μέσω λεηλασιών και διαφθοράς στη σημερινή κατάσταση που έχουμε μια οικονομική χούντα στην Ελλάδα, να παραδίδει τη χώρα, το δημόσιο πλούτο, και τη δημόσια περιουσία βορά στα ντόπια και ξένα αρπακτικά. 

Η Ε.Ε. ενώ έμοιαζε όμορφη και αρωγός στην ανάπτυξη της Ελλάδος, - φταίμε και μεις που με τα ΜΟΠ αντί να κάνουμε έργα ανάπτυξης τα λαμόγια πάλι φάγανε τα λεφτά και δεν κάνανε τίποτα (διαφθορά σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνίας μη το ξεχνάμε αυτό)- τελικά με το νέο ισοπεδωτικό πλάνο της, σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΚΤΕ μας έχουν ξεσκίσει. 

Στόχος τους; 

α. Η διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. (Επετεύχθη) 
β. Απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ (Με το κλείσιμο της Δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ και την απόλυση                                                               των εργαζομένων, το κατάφεραν και αυτό.)
γ. Μείωση μισθών - συντάξεων - δημιουργία στρατού ανέργων ώστε να περνάνε πιο εύκολα τα                                                                 αντιλαϊκά μέτρα. Και αυτό έγινε. 
δ. Μέσω των ΜΜΕ δημιουργία κλίματος ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να τους κατηγορούν      οι του ιδιωτικού τομέα για τη κρίση και να τρώγονται μεταξύ τους οι πολίτες ενώ συνεχίζει η                             χούντα τη λεηλασία. Έγινε και αυτό.
ε. Με την απόλυση των δημόσιων υπαλλήλων, τη βαριά φορολόγηση των μικρομεσαίων                         επιχειρήσεων, χάθηκε η ρευστότητα από την αγορά με αποτέλεσμα να κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις πολυεθνικές να κάνουν ότι θέλουν με λίγα και καλά μαγαζιά δικά τους. Γίνεται αυτό, είναι σε εξέλιξη σήμερα. 
ζ. Με το διαίρει και βασίλευε σε πλήρη λειτουργία, οι ιδιωτικοί να τσακώνονται με τους δημόσιους εργαζόμενους, αρχίζει το επόμενο βήμα στο σχέδιο της ΤΡΟΙΚΑΣ να τσακίσει τον ιδιωτικό τομέα, και να φέρει εργασιακό μεσαίωνα και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Αυτό δεν θα γινόταν φυσικά, αν τα συνδικάτα δεν είχαν ξεπουλημένες ηγεσίες, που κοίταζαν τη πάρτη τους και αδιαφορούσαν για τους εργαζόμενους. Χρειάζεται αναδιάρθρωση των συνδικάτων, και ψήφιση από τους εργαζόμενους άξιων ανθρώπων και όχι ανδρείκελων της εκάστοτε κυβέρνησης για ηγέτες των συνδικάτων. (Στόχος επιτευχθεί ο ιδιωτικός τομέας είναι μπάχαλο και σε ίδια αν όχι χειρότερη θέση από το δημόσιο τομέα.)
η. Το μεγάλο πάρτι τώρα αρχίζει, με τη χώρα σε αναβρασμό αρχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσιάς. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, μέσω ΤΑΙΠΕΔ παραλίες και δάση και ότι δημόσιο κτίριο και πλουτοπαραγωγική πηγή υπαρχει στη χώρα ουσιαστικά χαρίζεται στα λαμόγια της ΤΡΟΙΚΑΣ ή στα ντόπια λαμόγια με χαριστικά φωτογραφικά νομοσχέδια. ΟΠΑΠ, ΣΚΟΥΡΙΕΣ, THE MALL, Ελληνικό, για να αναφέρω τα πιο τρανταχτά παραδείγματα του εγκλήματος εν εξελίξει. 

Μετά λοιπόν τη στάση της Ε.Ε. απέναντί μας, τη στάση απέναντι στην Ουκρανία ( εγκαθίδρυσε χουντική κυβέρνηση με χρηματοδότηση νεοναζί που μετά σκότωσε, όχι ότι ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν άγιος, λαμόγιο ήταν και αυτός, αλλά παρέμβαση και εγκαθίδρυση κυβέρνησης σε ανεξάρτητο κράτος επειδή δεν θέλει να μπει στην Ε.Ε. είναι παράφορη παραβίαση διεθνών κανόνων και πράγματα που μας είχε συνηθίσει η Αμερική με την επεκτατική πολιτική της όχι η Ε.Ε.) τη στάση της απέναντι στη γενοκτονία της Γάζας , και την ουσιαστική στάση της απέναντι μας είναι επιτακτικό, 
να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να παραμείνουν στην Ε.Ε. ή όχι. 


1. Δημοψήφισμα για παραμονή στην Ε.Ε. ή όχι. Να αποφασίσουν οι πολίτες. 


Στρατηγικά και γεωπολιτικά, ο κόσμος έχει αλλάξει. Το δόγμα "ανήκωμεν εις τη δύση" μας έχει φέρει στη κρίση χωρίς διέξοδο που ζούμε σήμερα. Για να γίνει σωστή ανάπτυξη πρέπει να εστιάσουμε στο εσωτερικό της χώρας και να φροντίσουμε την ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής ώστε να τρέφουμε τη χώρα μας. Πρέπει να ξεχάσουμε το μοντέλο  της ιδιωτικοποίησης και να εστιάσουμε θεσμικα και ουσιαστικά σε ένα μοντέλο εύρωστου δημόσιου τομέα, που να έχει έλεγχο από ειδικο τμήμα διαφάνειας και κατά της διαφθοράς για να μην ξαναπαρατηρηθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος των εργαζομένων και φαινόμενα λεηλασίας ταμείων, κρατικών πόρων και όλα τα σχετικά. Εύρωστο δημόσιο σημαίνει κοινωνία πολιτών, κράτος δικαίου, μη κερδοσκόπηση σε βάρος των πολιτών, έργα συντήρησης και ανάπτυξης δικτύου αποχετεύσεων, οδών, ύδρευσης, εγγειοβελτιωτικών έργων, φωτοβολταϊκών εργοστασίων, εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από την ανακύκλωση σκουπιδιών.  

Πάμε λοιπόν σε ένα νέο δόγμα, η Ελλάδα πρώτα και πάνω από όλους, συνεργασία με όποιον μας συμφέρει.

Που θα βρούμε τα λεφτά για όλα αυτά; 

1. Φορολόγηση - κατάσχεση περιουσιών μεγαλοφοροφυγάδων των διαφόρων λιστών.
2. Κατάργηση με έγκριτους συνταγματολόγους - και με δημοψήφισμα αν χρειαστεί 
ΟΛΩΝ των  ΝΟΜΩΝ που ΨΗΦΙΣΕ η ΧΟΥΝΤΑ. ΑΠΟ ΤΟ 2008- ως τη πτώση της.
3. Αφοπλισμός, Η Ελλάδα η χώρα της ειρήνης και της δημοκρατίας. Κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα. Στρατηγική συνεργασία με Ρωσία ΚΑΙ Κίνα, και εγκαθίδρυση ΔΙΚΩΝ τους Βάσεων ΚΑΙ στρατού για τη προστασία των συμφερόντων τους, γεωπολιτικά. 
4. Στάση πληρωμών χρέους μέχρι να γίνει πλήρης λογιστικός έλεγχος του χρέους, σε συνεργασία με όλο το λογιστικό κλάδο, και καταμερισμό εργασιών μέχρι να δούμε σε ποιόν χρωστάμε τι ποσο και γιατί. Να τεκμηριωθεί αν είναι το χρέος απεχθές ή όχι.
5. Κατακράτηση κερδών όλων των γερμανικών συμφερόντων εταιριών στην Ελλάδα μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση για το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα και να γίνει η αποζημίωση
6. Ψήφιση νόμου για εξπρές αποφάσεις σε σχέση με τη λήψη των χρημάτων από κατασχέσεις λαμογιών, καταχραστών δημοσίου, φοροφυγάδων κλπ.
7. Αξιοποίηση δημοσίου πλούτου (Πετρέλαια , χρυσός αλουμίνιο) με ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ που θα πάρουν ΔΑΝΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ από το κράτος και θα επιστραφεί με ευνοϊκούς όρους.
8. Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Αντί επίδομα ανεργίας, και να κάθεται ο άνεργος, να γίνει πρόσληψη αορίστου χρόνου στο δημόσιο, σε ανάλογη θέση με αυτή στην οποία μπορεί να προσφέρει, και με χαμηλό μισθό στην αρχή, μέχρι να ορθοποδήσει η χώρα.  
Επαναλαμβάνω.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 1,500,000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. 

Με τα άνωθεν μέτρα, και με δήμευση και κρατικοποίηση ΜΜΕ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, και όλων των εταιριών με υπερογκα χρέη στο δημόσιο, και αντί για κλέισιμο τους, άνοιγμα τους κάτω από κρατικό έλεγχο, και με στόχο την υγιή λειτουργία και όχι το υπερκέρδος, θα αρχίζει η χώρα να ανθίζει.


ΠΑΙΔΕΙΑ, μεγάλο θέμα. 

α. Άνοιγμα όλων των πανεπιστημίων, στους μαθητές - φοιτητές - πολίτες. Ο καθείς να σπουδάζει αυτό που θέλει χωρίς εξετάσεις. Αν είναι ικανός και αξιοκρατικά περνάει τη βάση στις εξετάσεις και έχει παρουσία τότε να παίρνει πτυχίο, αλλιώς ας μην παίρνει πτυχίο. Το σύστημα α- μπε -μπα - μπλομ πρέπει να τελειώσει, δεν ισχύει πουθενά στο κόσμο.

Σχολείο

Μάθημα από της 8:00-17:00 για όλους, δεν χρειάζεται στο δημοτικό με μάθηση στις πρώτες 6 τάξεις χωρίς να χρειάζεται το παιδί να διαβάζει στο σπίτι. Αν οι δάσκαλοι δεν είναι άξιοι να τα μάθουν γράμματα και να αναπτύξουν κριτική ικανότητα τα παιδιά στο σχολείο να κάνουν άλλη δουλειά. Στο σχολείο γυμναστική, μουσική, σεξουαλικη διαπαιδαγώγηση, επαγγελματικος προσανατολισμός, τεχνολογία, εργαστήρια φυσικης-χημείας-βιολογίας, το σχολείο να γίνει πηγή γνώσης μέσα από το παιχνίδι και τη περιέργια που έχει το παιδί, όχι φυλακή και απαξίωση που είναι σήμερα.

 Η παραπαιδεία θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας... 

Ιδιωτικά σχολεία ας χρεώνουν δίδακτρα...

Πανεπιστήμιο

Δωρεάν τα κρατικά. Τα ιδιωτικά ας χρεώνουν ότι θέλουν. 
Κονδύλια για έρευνα - με έλεγχο και διαφάνεια, όχι άλλους χρυσούς μπιντέδες σε βίλες πρυτάνεων ούτε αγορά φεράρι... Έλεος...


Βιβλία εκπαίδευσης

Απλά κατανοητά από έγκριτους λογοτέχνες, ποιητές, επιστήμονες και όχι δυσνόητα με φυλλάδια και άλλες βλακείες. Απλά- κατανοητά, να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα στο σχολείο. Και να αναπτύσσουν κριτική ικανότητα. Εδώ δεν ξέρουν σήμερα τι ειναι δημοκρατία....

ΥΓΕΙΑ

Στελέχωση όλων των νοσοκομείων με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με τον ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό ώστε  ο κόσμος να βρίσκει ίαση στη ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ όχι να μπαίνει σε προθαλάμους νεκροτομείων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Δημιουργία σε κάθε πόλη γηροκομείων - σπίτια στέγασης άστεγων, ώστε να μην υπάρχει άστεγος ανήμπορος άνθρωπος στη χώρα. Να έχει καταφύγιο ο αδύναμος και τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίλογος

Με αυτά τα μέτρα, γίνεται ανατροπή. Η Ελλάδα μπαίνει στον 21 αιώνα και βγαίνει από τη κρίση που μας έφερε μια ομάδα πλουτοκρατών στη χώρα. 

ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει πράξη, θα είναι κυβέρνηση για 500 χρόνια. Αν όχι απλά θα είναι άλλο ένα αστικό κόμμα, και τα περι ανατροπής ήταν μόνο λόγια...

No comments:

Post a Comment